ساحل نشین : مدیرعامل شرکت آبفای روستایی مازندران گفت: داشتن آهن و سختی در آب آلودگی نیست و تلاش کردیم تا روستاهایی که زیرپوشش قرار ندارد با ارائه مواد ضدعفونی کننده، سلامت آب شرب تضمین شود. حسین برزگر در جمع خبرنگاران با بیان اینکه روستاهای زیرپوشش آبفار مازندران با کمبود آب مواجه نیستند، اظهار داشت: برخی مشکلاتی که در قطع آب موقتی ایجاد میشود به دلیل مشکلات فنی در سیستم برق و پمپاژ است.

وی افزود: مشکل کمبود آب شهرستان جدیدالتاسیس میاندرود با ایجاد دو مجتمع بزرگ آبرسانی برای 44 روستا با اعتبار پنج میلیارد تومانی در حال رفع است.
مدیرعامل شرکت آبفای روستایی مازندران با اشاره به اینکه دلیل کاهش آب سفره زیرزمینی در منطقه میاندرود، آب شرب روستاهای این محدوده را تحتالشعاع قرار داده است، تصریح کرد: آبرسانی منطقه میاندرود از دشتناز تامین میشود و با استفاده از مجتمعهای آبرسانی مشترک اختلالاتی ایجاد میشود که مدیریت مصرف کمبود آب را کاهش میدهد.
وی افزود: سه حلقه چاه در منطقه میاندرود در حال بازسازی است که برای روستاهای زیر پوشش موثر است.
* راهاندازی مجتمع آبرسانی اسلامآباد در میاندرود
مدیرعامل شرکت آبفار مازندران با بیان اینکه بهزودی کلنگ مجتمع آبرسانی اسلام آباد که مصوبه سفر ریاست جمهوری است تا در روز دیگر در منطقه میاندرود به زمین زده میشود، گفت: با پیگیریهای انجام شده کلنگ مجتمع آبرسانی میاندرود با اعتباراولیه 300 میلیون تومانی به زمین زده میشود.
وی یادآور شد: شرکت آبفار مسئولیت آبرسانی روستاها و انشعاب برای یک طبقه ساختمانی را دارد که طبقههای اضافی هر ساختمان میتوانند با تهیه مخزن و پمپ میزان آب شرب را تقویت کنند.
*روستاهای غرب مازندران بیشترین مصرفکنندگان آب هستند
مدیرعامل شرکت آبفار مازندران با بیان اینکه بیشترین مصرف کنندگان آب در روستاها روستایان غرب مازندران هستند، تصریح کرد: به لحاظ جمعیت شناور در روستاهای غرب مازندران میزان مصرف آب شرب در این مناطق بیشتر است.
* عدم رعایت الگوی مصرف، قطع آب بدون اخطار را شامل میشود
برزگر افزود: روستاهایی که الگوی مصرف را در استفاده از آب شرب رعایت نکنند بدون اخطار به قطع آب میپردازیم.
وی ابزار تشویقی را برای استفاده بهینه از آب تاثیرگذار دانست و یادآور شد: جشنوارههای زیادی در روستاها برگزار شد و در این مراسم از خانوادههایی که در مصرف آب شرب روستایی نکات صرفهجویی را رعایت کردند تجلیل شد.
* 14 آزمایشگاه مجهز کنترل کیفی آب در شهرستانهای مازندران
مدیرعامل آبفار مازندران با اشاره به اینکه آلودگی آب شرب در روستاها از طریق آزمایشگاه تشخیص داده میشود، گفت: 14 آزمایشگاه مجهز کنترل کیفی آب در شهرستانهای مازندران فعال است و یک آزمایشگاه سیار به صورت رندم در روستاها وارد و کنترل کیفی آب را نظارت میکند.
وی آزمایشگاه مشترک آبفار و بهداشت را در کنترل کیفی آب فعال دانست و اظهار داشت: هرگاه اطمینان بر آلودگی آب شرب روستایی برایمان مشخص شود بدون اتلاف وقت اقدام به قطع آب خواهیم کرد و سعی میکنیم تا آب شرب کمتری به روستاها برسانیم ولی این آب مصرفی سالم باشد.
*سختی آب برای آلودگی نیست
برزگر با بیان اینکه آب آلوده در روستاها نداریم، گفت: داشتن آهن و سختی در آب برای آلودگی نیست و آبفار مازندران تلاش کرده است تا روستاهایی که زیر پوشش قرار ندارد با ارائه مواد ضدعفونی کننده سلامت روستاییان در استفاده از آب شرب تضمین شود.
* استفاده از پکیجهای تصفیهکننده آب در روستاها
مدیرعامل شرکت آبفار مازندران با بیان اینکه تنها یک تصفیهکننده آب در کلاردشت فعالیت دارد، اظهار داشت: مازندران تصفیهخانه آب در بخش روستایی ندارد و با استفاده از پکیجهای طراحی شده در روستاها نصب و میزان تیرگی آب و کاهش آهن را به اندازه استاندارد میرساند.
* شناسایی 370 پروژه اولویتدار در بخش آب روستایی
وی با اشاره به اینکه تاکنون 370 پروژه اولویتدار در روستاهای مازندران شناسایی شده است، بیان داشت: پیشبینی آبرسانی در قالب 600 پروژه در دستور کار آبفار مازندران است که با اختصاص اعتبار 680 میلیارد تومان محقق میشود و بخشی از این پروژهها متعلق به سالهای قبل است که در حال اجرا هستند.
برزگر افزود: 248 تک روستایی زیر پوشش آبرسانی آبفار مازندران هستند و در این باره با ایجاد 220 مجتمع آبرسانی که یکهزار و 146 روستا را در بر میگیرد فعالیت میشود.
وی با بیان اینکه اعتبارات دولتی در بخش آبرسانی به روستاها اندک است، تصریح کرد: امسال پیشنهاد ما به دولت اجرای 53 مجتمع آبرسانی بوده که هماکنون از 20 تا 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارند وبه دلیل عدم اختصاص اعتبارات در این بخش با 40 میلیارد تومان میتوانیم پروژههای سالهای 89، 90 و91 را به مرحله بهرهبرداری برسانیم.
* رتبه مازندران در بخش آبرسانی به روستاها ارتقا یافت
برزگر اظهار داشت: مجلس با کمک 500 میلیارد تومان برای آبرسانی به روستاهای مازندران سبب شد رتبه مازندران در این بخش ارتقا یابد.
وی درباره مصوبات سفر ریاست جمهوری در بخش آبرسانی به روستاهای مازندران گفت: 15 هزار کیلومتر شبکه توزیع و انتقال آب در روستاهای مازندران وجود دارد که 5 هزار و800 کیلومتر آن فرسوده است و برای ترمیم شبکه 180میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
برزگر ادامه داد: در سفر سوم دولت مصوب شد از اعتبارات ملی درهر سال درصدی برای اصلاح شبکههای فرسوده اختصاص یابد.
وی خاطرنشان کرد: مصوبه دیگر سفر هیئت دولت به مازندران اختصاص اعتبار 6 میلیارد تومانی برای فاضلاب روستایی در سه سال متوالی ازسال 89 تا 91 را شامل میشود.
* مصارف غیرشرب و انشعابات غیرمجاز مشترکان عامل کمبود آب در روستاها
مدیر امور مشترکان آبفار مازندران نیز در حاشیه جلسه در گفتوگو با خبرنگاران گفت: یکی از دلایل کمبود آب در روستاها مصارف غیرشرب مشترکان و انشعابات غیرمجاز است.
عیسی یزدانی افزود: 15 درصد مشترکان روستایی مازندران بیش از 2 برابر الگوی مصرف آب مصرف میکنند.
وی متوسط تمام شده آب بهای روستایی را بیش از 5 هزار ریال دانست و تصریح کرد: در هدفمندی یارانهها هزینه تمام شده آب روستایی را 900 ریال مصوب کردند.
یزدانی خاطرنشان کرد: آبفای روستایی مازندران در قالب طرح هجرت از نیروهای بسیج سازندگی برای پیمایش مشترکان و شناسایی مشترکان پرمصرف و انشعابات غیرمجاز به کارگیری کرده است و این طرح از اول تیرماه اجرا میشود و تعداد نیروهای به کار گرفته شده در این بخش 130 نفر هستند.
فارس